Ondanks de mooie en lange zomer, heb ik nu al weer een klein beetje de balen van de herfst. Meer regen, dalende temperaturen en eerder donker buiten…Dat vindt toch niemand leuk? Om mezelf toch een beetje dat zonnige, warme gevoel terug te geven  en vooral dat heerlijke bruine tintje vandaag een blog over de zonnebank!

zonnebank

Persoonlijke ervaring
Ik zal heel eerlijk zijn, de zonnebank was niet altijd mijn grote vriend. Ik ben redelijk claustrofobisch en de eerste keer dat ik onder de zonnebank ging, lag ik werkelijk af te tellen tot ik er onder vandaag mocht. Ik voelde me net een tosti in een tosti-ijzer. Nu, een aantal jaar later na mijn eerste ervaring kan ik er veel beter tegen, en vind ik het zonnen zelfs heel fijn. Waarom ik nu wel tegen de kleine ruimte kan weet ik niet, maar ik kan nu echt goed ontspannen onder de zonnebank. De warmte is heel fijn, vooral als het buiten geen lekker weer is. Daarnaast merk ik dat ik lekkerder in mijn vel zit als ik een bruin tintje hebt en dat mijn lichaam de extra vitamine D wel kan gebruiken in de winter.

Voordelen van zonnen
* Je maakt extra vitamine D aan, zelfs als je veel buiten bent heb je hier vaak nog een groot tekort aan. Vitamine D is onder andere goed voor een mooie huid, sterke nagels en een volle bos haar!
* Het is goed voor je humeur!
* Je ziet er beter uit met een bruin tintje, en je lijkt zelfs wat slanker!
* Een momentje onder de zonnebank is ook een momentje voor jezelf.
* De warmte van de zonnebank kan erg prettig zijn op koude dagen!

sunshine

Tips voor de eerste keer zonnen
Toen ik zelf voor de eerste keer ging zonnen wist ik niet zo goed of ik iets mee moest nemen of wat ik kon verwachten.
Omdat ik misschien niet de enige ben hier wat tips.

*Laat je goed informeren over hoe lang je onder de zonnebank mag en onder welke bank je het beste kunt gaan liggen. Het personeel van je zonnestudio is als het goed is kundig en kan je hierin adviseren. Je wilt namelijk je huid niet beschadigen maar wel een mooi resultaat. Zij kijken naar je huidtype en wat er het beste bij jou past.

*Zorg dat je je gezichtsmake-up er goed af hebt gehaald voordat je gaat zonnen. Je kunt je gezicht zo mooi en egaal laten bruinen. Ook kun je beter geen geurtje opdoen voordat je gaat zonnen.

*Gebruik een goede crème speciaal voor onder de zonnebank. Dit is dus geen anti-zonnebrandmiddel, dat je opsmeert als je naar buiten gaat in de zomer. Australian Gold is een bekend merk dat tanninglotions verkoopt, maar er zijn er nog veel meer. Op Sunsanity reviewt Saphia veel verschillende crêmes.

*Wanneer je je huid van tevoren goed hebt gescrubd, krijg je een mooi, egaal en langer blijven resultaat!

*Bescherm je ogen tegen het UV-licht met een brilletje. Ik ga altijd naar Sunday’s en daar ligt altijd een schoon brilletje voor je klaar. Wanneer dat bij jou zonnestudio niet zo is, kun je zo’n brilletje natuurlijk ook zelf aanschaffen.

*Ik neem altijd een handdoekje mee voor na het zonnen. Soms ga je een beetje zweten onder de zonnebank. Als ik thuis ben ga ik ook altijd even douchen. Het is een fabeltje dat je je bruine kleurtje er af zou wassen, dus dit kan gewoon. Hydrateer je huid daarna wel goed!

tan

Sunsanity
Een vriendinnetje van mij heeft een blog over verantwoord zonnen en deelt hierop veel leuke en nuttige informatie. Zo schrijft ze bijvoorbeeld over de zin en onzin van zonnecosmetica en het belang van vitamine D! Naast blogger is ze ook bedrijfsleider bij een professionele zonnestudio dus deze dame weet waar ze over praat. Voor meer inhoud over dit onderwerp verwijs ik je dan ook met alle liefde door naar haar website Sunsanity.nl.
sunsanity

 

Voor antwoord op meer inhoudelijke vragen over zonnen en de zonnebank kun je ook hier terecht!

Keep calm and tan on!

Liefs,

Sophie