Vanaf zaterdag is Sinterklaas weer in het land, dus ook de hoogste tijd voor marsepein, speculaas en pepernoten! Wij vonden op Pinterest de lekkerste Sinterklaasbaksels. Genoeg inspiratie voor een heerlijk avondje :)

De herfst is voor mij dé periode om het gezellig te maken in huis en om lekkere dingen te bakken. Vorige week postte Sophie nog een heerlijk recept voor pompoencake. Zelf ben ik van plan dit weekend iets Sinterklaas-achtig te maken. De inspiratie die ik tijdens het zoeken naar recepten op deed, deel ik graag met jullie. Overigens niet goed voor de lijn, maar hierbij een aantal  van mijn favoriete Sinterklaasbaksels!

Speculaas crumble

Op Laura’s Bakery vond ik een recept voor speculaas crumble. Het originele baksel heeft een vulling appel, peer, rozijnen en spijs. De crumble kun je zowel warm als koud serveren. Je kunt hem ook goed van tevoren maken en op het moment van serveren nog even opwarmen in de oven.

Sinterklaasbaksels

No bake pepernoten cheesecake

Dit is elk jaar wel de knaller onder de Sinterklaasrecepten: de pepernoten cheesecake. Op Uit Paulines Keuken vond ik een leuke no bake versie in muffin vorm!

Sinterklaasbaksels

Pepernoten tiramisu

Een typisch Italiaans dessert met een Sinterklaas-tintje: de pepernoten tiramisu. Erg leuk om te serveren als toetje! Het originele recept vond ik op de site van Brenda Kookt.

Sinterklaasbaksels

Kruidnoten fudge

Dit klinkt als een match made in heaven! Met een paar eenvoudige ingrediënten tover je deze kruidnoten fudge van Eat Pure Love op tafel. Én dit baksel is het minst ongezond van alle recepten in deze post. Het proberen waard!
kruidnoten-fudge-met-chocolade-12-1024x682-1

Speculaasbrownies

Tja, eigenlijk is alles lekker met speculaaskruiden. Dus waarom ook geen brownie met speculaaskruiden. Lekkersimpel.com probeerde het uit!

Sinterklaasbaksels

Sinterklaas monchoutaart

Bij het zien van deze afbeelding op de site van Brenda Kookt MOEST ik wel verder klikken. Wat een plaatje is deze Sinterklaas monchoutaart! En alhoewel de taart er spectaculair uitziet, is het echt niet moeilijk te maken.

Sinterklaasbaksels

Pepernotencake

Simpel maar o zo lekker! Deze pepernotencake van Laura’s Bakery!

Sinterklaasbaksels

Genoeg inspiratie voor komend weekend. Wat is jullie favoriete Sinterklaasbaksel?

Liefs Sarah