Wat gaat de tijd toch snel! Het is alweer een jaar geleden dat we naar Thailand gingen. Maar gelukkig staat ook deze zomer een mooie reis op de planning: donderdag gaan we drie weken backpacken in Vietnam. We staan te trappelen om dit prachtige Aziatische land te gaan ontdekken.

backpacken in vietnam

We zijn helemaal verliefd geworden op Azië: op de prachtige natuur, het heerlijke eten, de goedkope massages, de vriendelijke mensen en lekker goedkoop. Thailand was wel een uitputtingsslag voor ons. Drie weken lang veel reizen, vroeg opstaan en héél actief zijn (ik was maar liefst 5 kilo afgevallen bij terugkomst!). Even hebben we getwijfeld een luiervakantie te boeken, maar Vietnam bleef zo in ons hoofd zitten, dat we besloten te boeken. Dit jaar gaat trouwens Pauls broertje Frank met ons mee backpacken in Vietnam. Hij is ook gek op avontuur, cultuur en lekker actief bezig zijn.  Klinkt als een goede reisgenoot!

Onze route door Vietnam

Paul is de afgelopen tijd druk bezig geweest met onze route door Vietnam (uiteraard met de Lonely Planet op schoot). We vliegen op Hanoi, daarna vertrekken we in noordelijke richting naar Sa Pa. Vervolgens dalen we af in zuidelijke richting en bezoeken we Ha Long Bay, Phong Nha-ke Bang, Hue, Hoi An, My Son, Cat Tien National Park, Can Tho en Phu Quoc Island. En wat kunnen we verwachten? Idyllische rijstvelden, jungle, gibbons, eeuwenoude tempels, de grootste grot ter wereld en nog veel meer! We vliegen uiteindelijk terug vanaf Ho Chi Minh. We gaan in drie weken tijd zo’n 3500 km afleggen! Ik denk niet dat we alles kunnen gaan bezoeken wat we willen, maar we gaan het proberen.

backpacken in vietnam
De hoge temperaturen in Vietnam zullen wel even wennen zijn. Overdag rond de 35 graden en ‘s nachts wordt niet het koeler dan 27 graden. Dat wordt zweten!

backpacken in vietnam

Lesje backpacken in Azië

Thailand was onze ‘Azië-vuurdoop’. We waren nog nooit zo lang in een Aziatisch land op reis geweest. We hebben zeker geleerd van onze beginnersfouten en gaan beter voorbereid naar Vietnam. De belangrijkste lessen: geloof niet iedereen die je op straat aanspreekt en boek niet zomaar een toertje. Trap niet in de onzinpraatjes als ‘je moet nú naar het reiskantoor toe, want het gaan sluiten’ of ‘je moet nu boeken, want morgen is het een nationale feestdag’. Echt geen overhaaste beslissingen maken! Het is niet nodig en het scheelt een hoop tijd en zorgen.

En misschien nog veel belangrijker: zorg dat je waterdichte spullen meeneemt. We hadden in Thailand geen daypack met regenhoes meegenomen, erg onhandig! Na een heftige regenbui waren al onze spullen helemaal doorweekt (en dan moet het toertje nog beginnen…). Dit jaar gaat gaat de rugzak met hoes dus mee! Ook hebben we onze badlakens ingeruild voor dunne reishanddoeken, net zo makkelijk. Een ander heel handig item: een lakenzak. In Thailand troffen we met enige regelmatig beddengoed bezaaid met gekko-uitwerpselen, niet zo fris! Dus welkom reislaken en schoon bed!

Wat neem ik mee?

Vorig jaar maakte ik al een lijstje van spullen die ik mee wilde nemen. Dit jaar heb ik een paar kleine aanpassingen. De afritsbroek en heuptas zijn nog steeds off limits, maar ik ben wel gezwicht voor een paar Teva sandalen. Tja het is toch wel erg praktisch… Ik neem dit jaar ook een dunne lange outdoorbroek van H&M mee. Zeker in de avond en na het hiken is dit comfortabel én het beschermt me tegen muggen!

Backpacken in vietnam 4

Vorig jaar heb ik een poging gedaan mijn wenkbrauwen te verven en dat is op z’n zachtst gezegd mislukt. Naast een clownsgezicht, heb ik onze gootsteen verziekt door verf te morsen. Vriendlief was niet happy. Kortom, ik ben dit jaar maar langs de schoonheidsspecialiste gegaan ;)

Mijn top 10 backpack musthaves voor Azië

  1. Reisgids
  2. Action camera
  3. Pet
  4. Teva-slippers
  5. Daglenzen
  6. Lakenzak
  7. Zakjes voor schoenen/was/etc.
  8. Regenponcho
  9. Waterdicht zakje voor je mobiele telefoon
  10. Dunne outdoorbroek (niet afritsbaar :))

Ik ben er helemaal klaar voor! Naast mijn camera nemen de mannen beiden hun action cam mee. Dat belooft heel wat beeldmateriaal! Natuurlijk komt onze video en ons reisverslag op de blog te staan.

Happy holidays allemaal!