Hairchalk van de Primark, zou het werken? Tijdens een shopmiddag in Den Haag kocht Sarah twee setjes: paars/roze en blauw/groen. Het principe is volgens de verpakking simpel: maak het haar vochtig, schuif de kleur die je wilt gebruiken in de houder en je kunt beginnen met aanbrengen. Spray na met haarlak en you’re done and fabolous! Zo moeilijk kan het niet zijn, toch…?

DSC01716[1]

Aangezien ik twee linkerhanden heb, vroeg ik Sophie mij te helpen met het aanbrengen van de hairchalk. “No prob Saar!” en dat heeft Sophie geweten!

Op naar hippie festival mermaid hair!

DSC01712[1]

Eerst even wat krullen in het haar maken, voor een mooie, volle haardos en een extra weelderig effect.

DSC01717[1]

De hairchalk zit in een houder die wat weg heeft van een stijltang.

DSC01718

 Volgens de verpakking is het belangrijk je haar eerst een beetje nat te maken en daarna de haarmake-up aan te brengen. Om te zorgen dat het langer blijft zitten, kun je na afloop haarlak in je haar sprayen.

DSC01720

 

De kleur naar keuze schuif je eenvoudig in de houder. Na een kleine test in het haar hebben we gekozen alle kleuren behalve de felle blauw te gebruiken. Anders werd het te erg My Little Pony haar ;)

 

DSC01721

DSC01724

DSC01725

Sophie: Het aanbrengen van de hairchalk is nog niet heel gemakkelijk.
Op de verpakking staat dat je je haar het beste nat kunt maken, maar ik wilde Sarah’s haar niet te nat maken omdat ze het al gekruld had en ik bang was de krullen er weer uit te strijken met de chalk. Achteraf gezien hadden we beter kunnen krullen na afloop van het kleuren. Iets om te onthouden voor een volgende keer of als je dit zelf wilt proberen! Uiteindelijk heb ik de chalk zelf natgemaakt en af en toe met mijn handen wat water in Sarah’s haar “gekneed”
Ik vond dat ik best hard moest drukken met het tangetje voordat ik resultaat zag. Vooral met de roze chalk viel het me heel erg tegen. Soms moest ik wel 6 keer over 1 lok heen voordat ik resultaat zag. Het was daardoor best een tijdrovend klusje.

Oeps… Niet alleen Sarah’s haar heeft een kleurtje gekregen… Ook Sophie’s handen, de vloer, de tafel en de laptop hebben mee kunnen genieten van de hairchalk… Niet over nagedacht dat het zoveel troep zou geven!

DSC01722

DSC01723

Wil je dit zelf proberen? Let dan op de volgende punten:
– Zorg dat je een plantenspuit met water bij de hand hebt waarmee je je haar een klein beetje vochgtig kunt maken.
– Als je net als Sarah krullen wilt bij deze look, kun je die beter zetten nadat je de hairchalk hebt gebruikt.
– Doe dit het liefst buiten in de tuin of op je balkon, zo heb je de minste troep binnen.
– Wees voorzichtig met je kleren. De chalk is gelukkig niet hardnekking en makkelijk te verwijderen maar een wit festivaljurkje en blauwgekleurde lokken is misschien geen goede combinatie.

Conclusie: Ondanks alle troep die het aanbrengen van de hairchalk met zich meebrengt, mag het resultaat er zeker zijn! Sarah lijkt wel een zeemeermin en het doet ons ook denken aan my little pony, leuk toch?

Of we de hairchalk nog een keer zullen gebruiken? Wij denken van niet. Aanbrengen is een tijdrovende klus en serieus alles zit onder de troep (ook je kleding…). Daarnaast bleef de kleur niet langer dan één middag in het haar zitten. Jammer! Maar wel heel leuk om een keer geprobeerd te hebben! En zoals ze zeggen ‘gelukkig hebben we de foto’s nog ;)’.

 

DSC01726

DSC01729

Hebben jullie ook wel eens haarmake-up gebruikt? Zo ja van welk merk en bleef dat wel goed zitten?

Let us know! We zijn erg benieuwd!

XO

Sarah & Sophie