Nu het te koud is om buiten te zitten, is het de hoogste tijd om het binnen gezellig te gaan maken. Gelukkig kan ik me helemaal uitleven met de woontrends van 2017. Van urban jungle tot zacht velours, voor ieder wat wils!

Urban jungle

Dit najaar kun je je hele huis vol zetten met hippe planten, want urban jungle is dé trend. Van normale planten tot hangplanten en planten in weckpotten. Mijn huis kan niet groen genoeg zijn. In de webshop van VT-wonen vond ik weer iets nieuws: een ‘airplant’. Deze plant is ideaal als je geen groene vingers hebt, want dit luchtplantje haalt voedingsstoffen uit de lucht.

woontrends 2017

Bron: H&M

gc3
 

Industrieel

Dit is denk ik wel mijn favoriete trend ever. Boven onze eettafel hangen zwarte industriële lampen van HKLiving . Ik vind die pendels met een ouderwetse gloeilampen heel erg gaaf, deze lampen geven veel sfeer. Industriële meubels vind ik ook erg gaaf. Bij de Xenos in Utrecht zag ik een bakkerskast staan. GEWELDIG! Deze kasten zijn bij de brocanterie of winkels als Loods5 vrij prijzig. Ik geloof dat deze van Xenos iets van 40 euro kost. Hebben hebben hebben!

409b87944cd10db3f1db63a0a7aeb488

bakkerskast
 

 

Stoere natuurlijke materialen

Ook deze herfst en winter zie je weer veel marmer, staal, koper, kurk, goud en beton. Ook zie je veel velours en fluweel. Stiekem vult onze huiskamer zich beetje bij beetje met deze materialen. Betonnen bloempotjes, koperen lampen, stalen kasten. Het is heel stoer en eigenlijk ook wel tijdloos.

989626c1270acc74341d32ff0c511e53

 
stoel 

Vintage

Ook dit seizoen is vintage weer helemaal in. De inrichting van ons huis kun je industrieel/werelds noemen. Spullen met een verhaal zijn ook meer dan welkom in het interieur. Wat dat betreft past deze trend helemaal bij mij. Maar vintage betekent niet per definitie oude spullen. Tegenwoordig heb je hele gave meubels die ‘vintage’ aan doen. Kwantum heeft een hele leuke én betaalbare vintage collectie. Zo vond ik een geweldige rozen kelim tapijt tegen een zacht prijsje. Bij Loods5 verkopen ze keramische tegels met ouderwetse prints erop. De tegel met de papegaai is mijn favoriet!

b5a4e3a5a35ae34357d0cb5aaaf085d2

tegels

Genoeg inspiratie om je huisje om te toveren tot een paleisje dit najaar! En wat is jullie favoriete woontrend?

XO Sarah