Binnenkort is het weer zover. Mijn vriend wordt weer een jaartje ouder en voor mij dus tijd om een leuk en origineel cadeau te bedenken. Leuk om voor iemand te doen, vooral als het lukt, maar zeker niet altijd makkelijk!
Daarbij vind ik een cadeau kopen voor mannen veel lastiger dan voor vrouwen. Een geurtje, de nieuwste make-up, lingerie, kleding, een zeepje, iets wat glittert, een frutsel voor in huis, een kaars, een fotolijstje of een mooie bos bloemen. Genoeg keus!

Mannen daarentegen zijn praktischer. Kopen vaak dingen die ze willen hebben zelf en als je al wat langer bij elkaar bent of iemand lang kent heb je sommige dingen al gegeven, dus niet meer origineel. Om je een beetje op weg te helpen en te inspireren ben ik op onderzoek uitgegaan en selecteerde ik de leukste en origineelste cadeau’s voor mannen.

High beer

High tea-en kennen we allemaal wel. Lekker theeleuten met een berg zoete hapjes, niet bepaald mannelijk. Gelukkig is er tegenwoordig ook zoiets als de ‘high beer’. Hetzelfde idee, maar dan niet met thee maar met verschillende soorten bier, bitterballen, blokjes kaas, stukken worst en ander lekkers! Welke man maak je daar nu niet blij mee? En is je kerel meer van de wijn? Dan ga je voor de ‘high wine’! Zoek eens op Google voor een restaurant of café bij jou in de buurt.

highbeer

Rondleiding door een brouwerij

Ik blijf nog even in de biersferen! Steeds vaker hoor ik van mensen dat ze een brouwerij van een bepaald biertje opzoeken, daar een kijkje nemen en natuurlijk ook gaan proeven. Een leuke besteding van je dag, gezellig, lekker en misschien zelfs nog wel informatief! Een voorbeeld van een leuke brouwerij die je kan bezoeken is bijvoorbeeld de Jopen kerk in Haarlem.  Ook de Heineken Experience in Amsterdam is erg leuk, ik spreek uit ervaring!
jopen

Ticket voor een sportwedstrijd

Grote kans dat de man voor wie jij een cadeau koopt gek is van voetbal of een andere sport! Geef daarom eens een ticket voor een wedstrijd van zijn favoriete club! Op ticketveilingen of vakantieveilingen kun je vaak goedkoop aan kaartjes komen.

wedstrijd
BBQ benodigdheden

Echte mannen houden van vlees, ten minste, dat is wat je tegenwoordig overal hoort. Een echte man is een grillmaster, dol op bbq’en en alles wat daar bij hoort. Beetje cliché, maar voor jouw vent misschien wel helemaal de waarheid. Geef hem dus eens iets waarmee hij zich de koning van de gril en de meester van de barbecue voelt! Een nieuwe barbecue, een nieuw schort, een pakketje met marinades, een kookboek met grilltips of andere grillgadgets!

bbq

Luxe auto voor 1 dag

Heeft hij een passie voor auto’s? Altijd al een dikke BMW, Audi, Porsche, Bentley, Ferrari of Lamborghini onder zijn kont willen hebben, maar is zijn portemonnee er niet naar? Zulke auto’s kun je tegenwoordig ook voor een dagje huren! De droom van elke vent! Lekker jagen over de snelweg, door de polder of cruisen langs een boulevard. Het kan allemaal! Op deze website staan wat tips wanneer je hier interesse voor hebt.

lambo

Persoonlijk cadeau

Zit je niet zo ruim in je geld? Of wil je gewoon een persoonlijk cadeau geven in plaats van materiële zaken? Tijd om te ‘do it yourself-en’ . In deze blog gaven we bijvoorbeeld al de tip voor een memory jar, een potje vol herinneringen. Ook pinterest staat vol met leuke en creatieve cadeau’s voor mannen. Zoek bijvoorbeeld eens op ‘gifts for men’  of ‘gifts for boyfriend’. Je vindt hier de gekste ideeën. Van sokkenboeketten tot do it yourself baardolie!
DSC01004b

Hopelijk zit er voor jou een geschikte cadeautip tussen en maak jij binnenkort iemand heel erg blij!

Laat je me weten wat je hebt gegeven?

Liefs,

Sophie