Het is 4 oktober, dus Dierendag! Heb jij je dierenvriendje vandaag al in het zonnetje gezet? Vandaag laat ik jullie graag kennismaken met mijn twee huisdiertjes: Liza en Angie.

1401759_744019038960363_687345364_o

In de lente van 2013 kreeg ik de sleutel van mijn eerste appartementje. Ik was enorm blij, maar er miste nog iets…

Dierendag 2016

Omdat ik twee hoog woonde en veel weg was, besloot ik twee katten te nemen. Ik wilde ook per se ‘tweedehands’ binnenkatten. Kittens zijn super schattig, maar worden natuurlijk ook groot. Veel liever geef ik een tweede kans aan wat oudere dieren die lastiger te plaatsen zijn. Na lang zoeken op internet en in de dierenasiels vond ik de 5 jarige kattenzusjes Liza en Angie op Marktplaats, een bijzondere kruising tussen een Britse Korthaar en een Pers. De vorige eigenaar was helaas allergisch geworden en moest de katten noodgedwongen wegdoen. Ik was op slag verliefd op de twee en kon niet anders dan ze een nieuw thuis bieden. Het leuke is dat de vorige eigenaar nog wel eens een berichtje stuurt om te vragen hoe het met de katten is.

Dierendag 2016

Dierendag 2016

Deze foto’s kreeg ik van de vorige eigenaresse. OMG wat waren ze schattig als kitten!

 

Nu drie jaar later kan ik me een leven zonder deze dames niet meer voorstellen! Het is een apart stel met bijzondere gewoontes. Zo is Angie mijn persoonlijke wekker geworden met een zeer goed werkende snooze functie. Ze start al om 6 uur ‘s ochtends en het stopt pas als ik mijn bed uit stap. De dames halen hun neus op voor lekkernijen zoals vis, kip en melk. Nee hoor ze likken liever mijn koffiemok leeg en eten olijven (dus…). Als de postbode de post in de brievenbus doet, sprinten de dames al grommend naar de voordeur. En ze herkennen het geluid van mijn auto. Als ik thuiskom, staan ze altijd voor de deur te wachten op me. Zo lief!

img_5035

img_0609

Angie helpt graag mee in het huishouden

img_1433

img_5680

 

En ach ja, ik ben een wel een kattenvrouwtje. Mijn vriend zit vaak met opgetrokken wenkbrauwen op de bank als ik weer in mijn eigen taaltje met de katten aan het kletsen ben. “Voel jij je wel lekker joh?!”, eeh jazeker wel! Én het leuke is: Liza en Angie praten ook echt terug. We hebben dagelijks hele gesprekken met elkaar. En als ik hun naam roep, komen ze gelijk als een hondje aan rennen. Soms vraag ik me af of het wel echte katten zijn…

foto-03-10-16-21-14-24

img_1679

img_9887

Paul verklaart me vaak voor gek als ik met de katjes aan het kroelen ben. Ik snap het ergens wel ;)

img_8654 

img_8639

img_8705

img_9773

Vinden jullie ze ook niet schattig? Ik ben in ieder geval echt helemaal weg van mijn katjes!

Ook namens de dames, een hele fijne dierendag!