Al heel wat keren had ik het plan om een moodboard te maken. Leuke plaatjes zoeken, knippen en plakken en een collage maken. Nooit eerder had ik het gedaan want tsjah…druk, geen tijd, andere prioriteiten je kent het wel… tot afgelopen week! Lees mee met mijn ervaringen en tips!

Toen een vriendin me vroeg of ik haar wilde helpen met het maken van een moodboard leek me dat de uitgelezen kans om eens te kijken hoe dat nou eigenlijk moet. Op mijn vrije vrijdagmiddag gingen we aan de slag. Natuurlijk is het maken van een moodboard niks nieuws maar ik vertel je graag hoe wij te werk gingen.

image

Wat heb je nodig?

– stuk karton of een groot vel papier (een blanco canvas doek kan ook!)

– heel veel plaatjes. Uit ‘oude’ tijdschriften gratis krantjes of bijvoorbeeld van internet. Wij hadden wat leuke plaatjes van pinterest gehaald. Je kan natuurlijk ook echte foto’s gebruiken.

-schaar en lijm

– andere decoratiespullen zoals linten, glitters, washitape, stofjes, verf en nog veel meer. Eigenlijk gewoon alles wat je leuk vind in 2D!

image

Een onderwerp kiezen

Je kan natuurlijk overal een moodboard van maken. Van alles wat je leuk vind of waar je ideeën voor wilt opdoen, interieur, mode, vakantiebestemmingen, feesten en de seizoenen. Misschien ook een leuke tip voor de paasdagen? Handig bijvoorbeeld als je een (thema)feestje gaat geven, een vakantiebestemming moet uitkiezen of als je je huis eens opnieuw wilt inrichten! Ons moodboard had als thema: trouwen. Handig om leuke ideeën in kwijt te kunnen en de sfeer van de dag neer te zetten. Een bijkomend voordeel: het is ook handig voor de decoratie en de cateraar!

 

image

Aan de slag

Knip een stuk karton op maat, of pak je canvas erbij.
Nu komt het leukste gedeelte: alle tijdschriften en websites af om de mooiste en leukste plaatjes te vinden, die jou aanspreken of inspireren.
Denk ook aan leuke teksten of letters voor op je moodboard! Kies jij gekleurde plaatjes? Ga dan voor  tinten die goed bij elkaar passen. Of ga jij liever voor clean zwart wit? Alles kan! Doe wat jij leuk vind! Na het uitknippen kun je alle plaatjes op het karton neerleggen en rangschikken en daarna vastlijmen! Thats it! Natuurlijk kun je nu ook nog leuke decoratiespulletjes toevoegen, zoals bijvoorbeeld het kanten lint in  het voorbeeld hieronder.
Als je echt heel erg blij bent met het resultaat kun je je moodboard zelfs inlijsten of ophangen zodat je vrolijk wordt en geïnspireerd blijft door je eigen creatie!

image

Het maken van het moodboard was voor ons super ontspannend en heel gezellig samen met een kop thee en chocolade erbij :)
Je hoeft echt niet heel creatief te zijn om dit te kunnen doen! Je kan er zoveel tijd en aandacht aan besteden als je zelf wilt. Wij waren na een middagje knippen en plakken zeer tevreden en helemaal relaxed en geïnspireerd!

image

Ben je enthousiast geworden? Aan de slag dan maar, en laat ons weten wat het eindresultaat is geworden, vinden we leuk!

 

Liefs