Fruitwater is niet alleen heel lekker, het is ook gezond en heel makkelijk te maken. Eigenlijk heb je altijd wel iets in de koelkast liggen wat je in het water kan doen. Vandaag deel ik graag mijn vijf favoriete fruitwater variaties.

Vijf tips voor heerlijke fruitwater

Je kunt oneindig veel fruitwater combinaties maken. Hou je van zoetigheid? Kies dan voor vruchten zoals mango en appel. Hou je van een frissere smaak? Misschien zijn citrusvruchten en komkommer een lekkere keuze.  Ben je diehard fruitwater drinker? Kies dan voor een originele twist in je water door kruiden zoals basilicum, munt of koriander toe te voegen. Naast mineraalwater, kun je ook bruiswater gebruiken. Ook erg lekker en verfrissend! Kortom: the skies the limit!

Basilicum en mango

1 liter water
Halve mango
4 takjes basilicum 

Dit vind ik een heerlijke verrassende combinatie. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in partjes. Doe de mango en de basilicum in een kan of fles en laat het fruitwater ongeveer een uurtje in de koelkast op smaak komen.

fruitwater

 

Munt en citroen

Halve liter water
Halve citroen
2 takjes verse munt

Deze smaak kan altijd en overal! Was de citroen en snijd deze in partjes. Doe de mango en de basilicum in een kan en laat het fruitwater een uurtje in de koelkast op smaak komen.

Fruitwater

Fruitwater

 

Komkommer, gember en munt

Halve liter water
Kwart komkommer
2 takjes verse munt

Een frisse en verwarmende combinatie. Was de komkommer en schaaf vervolgens met een kaasschaaf dunne plakken. Doe de komkommer en de takjes munt in een kan water en laat ook weer op smaak komen in de koelkast.

Fruitwater

Fruitwater

 

Grapefruit, limoen en munt

Halve liter water
Halve limoen
Halve grapefruit
4 takjes munt

Dit fruitwater is heerlijk verfrissend! Snij de limoen en grapefruit door midden. Doe het fruit samen met de takjes munt in een kan water en laat ook weer op smaak komen in de koelkast.

Fruitwater

Fruitwater

 

Sinaasappel en koriander

Halve liter water
Halve sinaasappel
2 takjes koriander

Als je van een verrassende twist houdt, is deze combinatie wel wat voor jou. Was de sinaasappel en snijd deze in partjes. Doe het fruit en de koriander in een kan met water. Zet het fruitwater een tijdje in de koelkast. Laat de smaken goed intrekken en genieten maar!

Fruitwater

Fruitwater

Tips:

Kneus de takjes kruiden voordat je deze in het water doet, op deze manier komen de smaken nog beter vrij!

Je kunt het fruitwater een dag van te voren maken, hou er dan wel rekening mee dat de kleuren van het fruit vervagen en het water een stuk troebeler is. Het ziet er iets minder gezellig uit, maar de smaak is daarentegen een stuk intenser!

Ik neem graag mijn fruitwater mee als ik op pad ga. Ik vul de avond ervoor een flesje met het fruit, zodat de smaken goed kunnen intrekken. En bij warm weer maak ik vaak ijsklontjes met fruit erin: zo blijft mijn drinken lekker koud en smaakt het heerlijk fruitig!  Sophie heeft voor de gelegenheid een Fruit Infuser flesje aangeschaft. Heel erg handig om je fruitwater in mee te nemen!

20160511_191809