Het jaar vliegt weer aan ons voorbij en inmiddels staat Pasen alweer voor de deur… wat gaat dat toch hard! Sarah en ik genieten van alle mooie dingen in het leven en zo zorgen wij er ook met Pasen voor dat ons huisje mooi versierd is, dat er lekkere dingen op de paastafel staan en dat we er op ons “paasbest” uitzien! In deze post deel ik met jullie leuke en inspirerende ideeën om in de paassferen te komen! Kortom een fijne portie paasinspiratie!

paasinspiratie

Paasinspiratie “pinnen”

Wanneer ik zelf inspiratie nodig heb ga ik altijd naar pinterest. Misschien ben je al een volleerd “pinner”, maar mocht je pinterest nog niet kennen, neem dan zeker eens een kijkje op hun website of download de pinterest-app. Op pinterest kun je zoeken op verschillende thema’s en onderwerpen en online moodboards creëren of ideeën opdoen. Echt heel leuk en verslavend om te doen.

Ik gebruik mijn persoonlijke pinterest ook heel vaak voor mijn werk om bijvoorbeeld leuke knutselideeën of lessen te verzamelen. Tijdens mijn verhuizing heb ik pinterest gebruikt om moodboards te maken voor bijvoorbeeld mijn slaapkamer en keuken. Om jullie een handje op weg te helpen hebben Sarah en ik een pinterest pagina voor Lovin’ the good life aangemaakt. Je kunt ons volgen en hier vind je gelijk onze leukste paasinspiratie!

paasinspiratie

Lekkers voor het paasontbijt

Of de brunch natuurlijk! We hebben hier op de site al een aantal keer eerder wat heerlijke recepten met jullie gedeeld, die ook perfect op jouw paastafel kunnen staan! Wat dacht je van deze heerlijke én gezonde worteltaart? Die mag zeker niet ontbreken om lekker van te smullen!paasinspiratie

Ook deze heerlijke yoghurt-bosbessencake is bij ons nog steeds favoriet. Saar en ik maken ‘m allebei heel vaak en onze vrienden en familie zijn inmiddels ook fan! Ik vind deze erg fris smaken en hij past dus perfect bij een paasontbijt en de lentesfeer! Hij is ook nog eens gemakkelijk te maken dus geen excuus om niet te keuken in te duiken!
paasinspiratie

Op pinterest kwamen we nog heel veel leuke en vooral ook schattige ideeën tegen zoals deze koekjes:

paasinspiratie

En deze cupcakes!

paasinspiratie

Benieuwd naar de recepten bij deze lekkernijen? Kijk dan op onze pinterestpagina!

Paassfeer in huis

Een paastak staat vaak gezellig in huis, maar heel vernieuwend is het natuurlijk niet. In plaats van eitjes kun je er bijvoorbeeld ook vogeltjes of papieren bloemen in hangen. paasinspiratie
Maak eens echt werk van je paaseieren en leg ze op een plek neer die goed zichtbaar is. Ook met lege eierschalen kun je hele leuke dingen doen, bijvoorbeeld vullen met een beetje potgrond en een bloemetje.

paasinspiratie paasinspiratie
Denk je aan pasen, dan denk je aan pasteltinten. Door veel frisse, zachte pasteltinten in je interieur toe te voegen is je huis gelijk in de lente/paassferen.

paasinspiratie

Natuurlijk zie jij er ook op je paasbest uit!

Voeg een leuk detail toe aan je look door bijvoorbeeld pasteltinten te gebruiken in een mooie ooglook of door je nagels een vrolijk printje te geven.

paasinspiratie
paasinspiratie

Je hoeft je niet te vervelen

Door de paasdagen krijg je ook een heerlijk extra dagje vrij! Een maandag nog wel, wat wil je nog meer? Gebruik deze vrije dag om iets leuks en origineels te doen, en laat de meubelboulevard lekker links liggen (tenzij je daar echt heel vrolijk van wordt). Je kunt bijvoorbeeld lammetjes gaan kijken bij een boerderij in de buurt, zelf een hightea of een paasbrunch organiseren, eieren verstoppen voor vrienden of familie of een dagje het bos in om te genieten van de voorjaarszon!
paasinspiratie

Wat ga jij doen deze pasen? En volg jij ons ook al op pinterest?

Liefs, en fijne paasdagen alvast!

Sophie

Beelden: eigen materiaal en via pinterest