Net zoals velen van jullie, leef ik een druk leventje en vlieg ik van hot naar her. Soms schrik ik als ik naar de kalender kijk en me besef dat we alweer bijna in de maand mei zitten. Maar ik schrok me pas echt een hoedje toen ik me van de week besefte dat het aankomende woensdag al koningsdag is! Misschien ligt het aan de “nieuwe” datum, waar ik nog steeds niet aan gewend ben of misschien ben ik gewoon echt te chaotisch, maar het is compleet langs me heen gegaan!

Meestal koop ik wel een leuke outfit of zorg ik dat ik er feestelijk uit zie. Dit jaar ga ik naar Kingsland festival in Den Bosch, maar ik heb dus nog geen tijd gehad om een outfitje te scoren. Om er toch koninklijk bij te kunnen lopen zocht ik op Pinterest wat last-minute looks waarvoor je misschien niet eens meer de stad in hoeft en waarvoor je weinig geld uit hoeft te geven om er koninklijk uit te zien. Be inspired!

Tip 1: Koninginnennagels

We hebben allemaal wel een potje oranje nagellak in huis. Misschien nog van koningsdag vorig jaar, van een EK of WK of gewoon omdat je oranje een mooie zomerse kleur vindt. Geen oranje? Ga voor rood, wit, blauw en goud. Op Pinterest ging ik op zoek naar leuke nailart om je te inspireren. Je ziet de looks hieronder en onthoud. Het zit ‘m in de details!
kdnagels1

kdnagels2

kdnagels3
kdnagels4

Tip 2: Make-up in koningskleuren

Ook hier geldt, dit heb je misschien al in huis. Oranje oogschaduw? Maak er een mooie look mee! Misschien heb je nog schmink of een pallette met felle kleuren waaronder oranje, rood, blauw en wit? Dan kun je in plaats van een vlaggetje op je gezicht tekenen eens een keer een prachtige ooglook maken. Ook rode lippen staan erg mooi en passen bij het koninklijke thema! Laat je inspireren door de looks hieronder en ga aan de slag!

kdmakeup

kdmakeup2

Tip 3: Sparkle like a queen met mooie sieraden

Geen make-up in huis? Niet crea genoeg om een look na te maken of geen zin om er heel erg opvallend bij te lopen? Ga eens voor een oranje sieraad. Ik heb ooit een keer hele leuke oranje oorbellen met veertjes aangeschaft. Heeft me één keer geld gekost maar bij elk oranje-event heb ik er plezier van. Ik krijg altijd complimentjes als ik ze draag en ik doe toch op een subtiele manier mee aan de Koningsdaghype. Ik vond onder andere deze leuke oorbellen online.
kdoorbellen

Je shopt de oorbellen hier, samen met veel andere leuke oranje sieraden!

Tip 4: Koninklijke Outfit

Je hoeft je niet van top tot teen uit te dossen om er koningsgezind uit te zien.  Oranje kan heel fashionable staan mits je het leuk weet te combineren. Ga niet voor het zoveelste “queen for a day” topje, maar schaf een oranje item aan dat je echt mooi vindt, en vaker kunt dragen. Een mooi oranje jurkje of topje dat je ook graag in de zomer aan wilt doen bijvoorbeeld. Echt geen fan van oranje? Je kunt je natuurlijk ook uitdossen in rood, wit, blauw of goud. Wie weet heb je zelfs nog wat in de kast hangen.

kdkleding

kdkleding2

kdkleding3 kdkleding4

Meer zien?

Check ons speciale koningsdag Pinterestboard!

Ik hoop dat ik je nog wat last-minute inspiratie kon geven en wens je alvast een hele fijne Koningsdag toe!

Liefs, Sophie