Afgelopen weekend zijn we helemaal los gegaan op Pinkpop 2015! Drie dagen lang genieten van optredens van geweldige bands. Wat was het weer een geweldige ervaring! Maar hoe bereid je je voor op zo’n meerdaags festival? Met Pinkpop nog vers in het geheugen geven we je graag onze festivaltips & -musthaves!

Een goede voorbereiding…

Is het halve werk! Onze allereerste tip (uit eigen ervaring): check je spullen van te voren: is je tent niet beschimmeld? Slaapzak schoon? Luchtbed niet lek? Dat laatste heeft Sarah niet gecontroleerd en je raadt het misschien al: een lek luchtbed! Gelukkig hadden we een reserve exemplaar meegenomen :) Al onze spullen hebben we meegenomen in een backpack. De grootste lading zit op je rug en je hebt je handen vrij om bijvoorbeeld een koelbox te dragen.

Foto 12-06-15 08 21 42

Outfitkeuze

Wij hebben altijd outfit crisis. Naast dat we er fashionable uit willen zien, moeten we ons ook natuurlijk kunnen kleden op het weer. Zon, regen, wind, warmte of kou… Het kan allemaal voorbij komen tijdens een weekendje festivallen. Zorg dat je iets warms meeneemt, bijvoorbeeld een jasje of een lekkere sjaal. Een extra paar schoenen is ook erg handig, zeker als je voeten helemaal nat zijn geworden. We zijn fan van de wollen hoed en de maxi-rok. Goede basics om mee te kunnen combineren. Draag je geen hoeden? Dan zijn haarjuwelen en haarmake-up en echte aanrader!

DSC01114

DSC01136j

Maak van kamperen geen kramperen ;)

En hoe overleef je de festivalcamping? De camping is ongetwijfeld enorm gezellig, maar zal zeker niet de luxe hebben van een vakantiecamping. Wij geven je graag wat tips om je verblijf net wat aangenamer te maken.

Onze top 10 camping lifesavers:

1. Oordopjes en ooglapje: voor het perfecte schoonheidsslaapje ;)

2. WC-papier of zakdoekjes: in de Dixie kun je veel vinden, maar wc papier…

3. Droogshampoo: de redder in vettige tijden

4. Babydoekjes: voor toch een moment van verfrissing ;)

5. Warme slaapzak: de nachten kunnen echt heel erg koud zijn

6. Zaklampje: voor sfeerverlichting aan het plafond van je tent ;)

5. Powerbank: eenvoudig zonder stroom je telefoon opladen!

6. Teenslippers: wil je douchen? Dan zijn slippers wel zo prettig!

7. Koeltas met koelelementen: op warme dagen blijven je biertjes echt wel een tijd lekker koud!

10. Klapstoeltjes: ben je met de auto en heb je een handje over? Dan is dit een echte aanrader. Even zitten op een normale stoel is een echte luxe op de festivalcamping

1472782_1153654631326777_7255474790446912654_n

Ben je die hard kampeerder? Dan heb je natuurlijk ook je gasbrander, bbq en partytent meenemen. Zelf vonden we dat toch een beetje teveel van het goede ;)

Op het festival!

Hier doe je het natuurlijk allemaal om: het festival zelf! Hierbij onze top 5 musthave items voor op het festivalterrein:

  1. Pet of hoedje: goed gemutst en beschermd tegen de zon ;)
  2. Weggooi poncho en zonnebrand: want het kan vriezen, het kan dooien
  3. Wassen zonder zeep: het is echt lekker om even je handen schoon te kunnen maken!
  4. Picknickkleed of zeiltje: heerlijk chillen zonder vieze billen!
  5. Rugzak: Wij vinden een rugzak handig, want je kunt deze met elkaar delen en goed gebruiken als kussen bij een moment chillen in het gras.

11403507_1152846188074288_8623038454340355126_n

Houd de blog trouwens in de gaten, want binnenkort: onze Pinkpop vlog!

Hebben jullie ook festivals op de planning staan? Zoja welke? Hoe bereid jij je voor? Let us know!

XO

Sarah