Ben je net als wij dol op lekker eten, maar eet je ook graag gezond? Dan zijn onze havermoutpannenkoekjes echt iets voor jou! Ze zijn heerlijk (al zeggen we het zelf ;)) en ze zijn erg voedzaam, dus je krijgt er veel energie van! Lekker als ontbijt/ lunch of onze favoriet: brunch!

Het bereiden van dit culinaire hoogstandje kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan zonder alles vast te leggen op film… Klik hier voor onze eerste video waarin je ziet hoe wij deze pannenkoekjes maken, maar waar ik ook onder andere Sarah’s lieve katjes Angie en Lisa aan jullie voorstel én jullie vertel over onze komende shoppingspree in Amsterdam (to be blogtinued!)!!

Ingrediënten:

Genoeg voor 6 grote pannenkoeken/10 kleine pannenkoekjes

  • 2 eieren
  • 100 gram havermout
  • grote banaan/2 kleine bananen
  • scheut amandelmelk
  • 1 eetlepel honing
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 doosje diepvriesvruchtjes ‘rood fruit’
  • kaneel (naar eigen smaak toevoegen)
  • snufje zout
  • olie om in te bakken (kokosolie/olijfolie/zonnebloemolie)

DSC00224

Bereiding:


Pannenkoekjes
1. Havermout tot meel vermalen met de keukenmachine
2. De banaan toevoegen in de keukenmachine
3. De los geklopte eieren, kaneel, zout, honing en bakpoeder toevoegen en goed mixen
4. Amandelmelk toevoegen om het beslag de juiste dikte te geven (mag iets dikker zijn dan gewoon pannenkoekenbeslag)
5. De olie in de pan doen en de pan goed verhitten
6. Doorbakken tot het beslag op is

Saus van rode vruchten
Het doosje rood fruit op een laag vuur in een pannetje ontdooien. Niet te veel in roeren zodat de vruchtjes heel blijven, dat staat mooi bij het presenteren van je gerecht. Voeg naar smaak wat citroensap/basterdsuiker toevoegen en klaar is je sausje!

 DSC00227Tips:

Probeer de pannenkoeken niet te snel om te draaien, ze zijn wat ‘plakkeriger’  en zwaarder dan gewone pannenkoeken.

Zet het vuur niet te hoog, de pannenkoekjes kunnen snel aanbranden. Langzaam gaar bakken dus!

Voeg nog wat extra honing toe om de pannenkoeken nog zoeter te maken of zet suiker op tafel als extraatje.

Eet Smakelijk!

Ik hoop dat jullie onze eerste video (lichtelijk chaotische video) leuk vonden en geïnspireerd zijn om de keuken in te gaan!

Laat ons weten wat je er van vond en vertel het ons als je de pannenkoekjes ook gemaakt hebt!

Liefs,

Sarah en Sophie