Net zoals mijn moeder heb ik een lippenstift tic. Vorige week heb ik weer toegegeven aan mijn verslaving. Bij de parfumerie zag ik de vernieuwde Lancôme L’Absolu Rouge cream in de kleur 160 Rouge Amour. Deze kon ik natuurlijk niet laten liggen.

De nieuwe Lancôme L’Absolu Rouge

In de parfumerie voel ik me net een klein kind in een snoepjeswinkel. Zeker als ik voor het paneel met alle lippenstift testers sta. Van alle kleuren swatches maken en uittesten! De verkoopster vertelde me dat ze net de herfstcollecties van diverse merken had gekregen. Zo ook de nieuwe Lancôme L’Absolu Rouge-lijn, geformuleerd op basis van Pro-Xylane , wat de lippen voller maakt en een verzachtend effect heeft. De lipstick bevat SPF 12 en belooft de lippen 8 uur lang te hydrateren.

De Lancôme L’Absolu-lijn bestaat uit drie varianten:
– TRANSPARANT: een transparante kleur met een subtiele glanzende finish
– CRÈME: een romige, heldere zijde glans finish
– MAT: een comfortabele, romige, matte finish

Nieuwe Lancôme L'Absolu Rouge

Intense kleuren

Het kleurenpalet van deze lipsticks is om van te smullen: van nudes, intense rode tinten tot roze tinten. De nieuwe Lancôme L’Absolu Rouge is verkrijgbaar is maar liefst 39 tinten.

Ik was op slag verliefd op de kleur 160 Rouge Amour cream. Het is een sprekende kleur, perfect voor een avondje uit, maar ook helemaal prima voor op kantoor! Ik heb al lades vol rode lipsticks, maar dit soort tinten kan niet laten liggen.

Nieuwe Lancôme L'Absolu Rouge

Nieuwe Lancôme L'Absolu Rouge

Chique kliksysteem

De huls van de Lancôme L’Absolu Rouge lijkt erg op die van Chanel Rouge Allure (my all time favorite) lippenstift. Zo heeft de L’Absolu Rouge ook een klikopeningssysteem. De vorige editie van deze Lancôme lipstick had dit systeem nog niet. Om de lipstick te openen, druk je op de bovenkant, vervolgens komt de lippenstift aan de onderkant tevoorschijn. Chique bedoeling hoor, I love it!

nieuwe Lancôme L'Absolu Rouge

Nieuwe Lancôme L’Absolu Rouge

Nieuwe Lancôme L’Absolu Rouge

Nieuwe Lancôme L’Absolu Rouge

Smile!

De lippenstift smeert romig uit, voelt zacht aan en dekt ook goed. Het lukt me ook om de lippenstift goed op te brengen zonder spiegel, handig! De lipstick is trouwens niet longlasting, het is dus wel nodig het een paar keer per dag bij te werken, dat komt waarschijnlijk door het romige karakter. Persoonlijk vind ik dit helemaal geen probleem. Longlasting lipsticks blijven natuurlijk beter zitten, maar drogen mijn lippen vaak uit. Al met al vind ik dat de lipstick goed blijft zitten (zeker in vergelijking met de Clinique chubbysticks). Wel een klein minpuntje: de lipstick ruikt erg ‘lippenstiftig’. De geur doet me erg denken aan de lipsticks die mijn moeder vroeger had. Ach de nostalgie ;)

Nieuwe Lancôme L'Absolu Roug

Mijn oordeel

Ik heb al veel complimentjes gehad over deze lipstick, een blijvertje dus! De nieuwe Lancôme L’Absolu Rouge lipstick ziet er chique uit, droogt de lippen niet uit en draagt erg prettig. De lipstick is in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar, echt om hebberig van te worden! De prijs is €34,99, helaas wel wat aan de hoge kant (tja ik heb wel een dure smaak…). Mijn favoriete lipstick blijft echt nog wel de Chanel Allure Rouge, maar deze komt op een mooie tweede plek!

Leuke actie bij ICI PARIS XL: t/m 13 november 2016 krijg je 30% korting op alle lipsticks en lipglosses!
Ik denk dat ik dit weekend wel weer een bezoekje aan de parfumerie ga brengen…

Nieuwe Lancôme L'Absolu Roug