Oke, deze post heet dan wel een ode aan het haarspeldje, maar ik heb eigenlijk een beetje een haat-liefde verhouding met deze kleine rakkers…. Haarspeldjes opbergen

Liefde
Om het feit dat je er zo lekker veel mee kan! Mijn haar is nogal zwaar en om een ingewikkeld opgestoken kapsel goed te laten slagen heb ik vaak veel speldjes nodig om de boel overeind te houden. Ook kleine vlechtjes of dat ene lastige plukje heb je zo vastgezet met een speldje. Én als je ze goed gebruikt zie je ze soms niet eens zitten!
haarspeldjes opbergen
haarspeldjes opbergenHaat
Ok. Let’s be honest. Je hebt in je leven al duizenden van deze speldjes gekocht, en elke keer dat je een nieuw setje koopt vraag je je af waar die oude speldjes toch zijn gebleven! Hebben ze pootjes? Zoeken ze elkaar op? Bestaat er een magisch land waar ze allemaal naar toe vluchten? Lord knows…

haarspeldjes opbergen 

haarspeldjes opbergen 

haarspeldjes opbergen

Haarspeldjes opbergen

Zoals je ziet: je bent niet de enige met deze issues! Maar vanaf vandaag niet meer, want met deze ‘lifehacks’ zorg je ervoor dat je nooit meer zonder haarspeldjes zit!  Ik zit met regelmaat op Pinterest en kwam daar deze briljante tips tegen. Doe er je voordeel mee!

Tip 1: de tic-tac haarspeldhouder
Hoezo briljant? Men neme een oud tictac-doosje (of je koopt een nieuw doosje en eet ‘m eerst lekker leeg!). Daarna kun je er nog voor kiezen om het doosje te ‘pimpen’. Hierna hoef je alleen nog maar je haarspeldjes in het doosje te stoppen en klaar is Kees. Even schudden en je hebt zo een speldje te pakken! Handig om mee te nemen in je tas of in je koffer wanneer je op vakantie gaat, want het neemt ook nog eens weinig ruimte in beslag.

haarspeldjes opbergen
bobby2

Tip 2: de magneetstrip
Deze hack is bij mij favoriet, omdat het niet alleen handig is voor het opbergen van haarspeldjes, maar ook voor andere kleine badkameritems. Je hebt hiervoor een magneetstrip nodig (deze vond ik bijvoorbeeld online bij Engelbert Strauss) en die bevestig je aan de binnenkant van je badkamerkastje of plak je bijvoorbeeld om een potje heen. Je kunt je speldjes er nu heel makkelijk aan hangen en zo raak je ze niet meer kwijt! Met magneetstrips kun je trouwens ook nog hele leuke andere dingen doen! Kijk maar eens op Pinterest!

magnettape

bobby3

bobby4

Tip 3: het kruidenbusje
Ook weer zo’n superslim idee. Men neme: een oud kruidenbusje. Maak deze goed schoon en gebruik ‘m om je speldjes in te bewaren. Je kunt je elastiekjes om de buitenkant heen doen, ook van die eigenwijze dingen die je steeds kwijtraakt en zo heb je twee vliegen in één klap!

haarspeldjes opbergen

Tip 4: schroevenkoffertje
Ik ben een echte hoarder, een ras-verzamelaar. Dus ik heb van alles vooral heel veel. Deze tip kende ik al, want ik bewaar een groot deel van mijn sieraden in een opbergdoos voor gereedschap. Hierin kan ik ook prima mijn haarspeldjes opbergen. Ook deze doos deze kwam ik tegen bij Engelbert Straus, maar ik heb die van mij volgens mij bij de Blokker vandaan. haarspeldjes opbergen

Tip 5: het luciferdoosje
Simpel, doch doeltreffend. Een luciferdoosje of sigarettendoosje, zou je ook goed kunnen gebruiken om je speldjes in te bewaren. Nadeel van een luciferdoosje is dat ze soms door kunnen schuiven en dan open gaan wanneer je ze mee zou nemen in bijvoorbeeld je tas. Je kunt ook deze doosjes leuk personaliseren zoals op het onderstaande voorbeeld.

matchboxbobbypin

Hopelijk heb je iets aan deze tips, en hoef je voorlopig geen geld uit te geven aan elastiekjes en haarspeldjes!

Liefs,

Sophie