Een paar weken terug kreeg ik het kookboek ‘Gezond leven doe je zo’. Een boek wat mij heel leuk en interessant leek omdat ik veel bezig ben met lekker (én gezond eten).

Gezond leven doe je zo

Ik ben al mijn hele leven aan het jojo-en. Vorig jaar ben ik veel afgevallen, zo’n 20 kg zelfs! Maar ik heb al een lange tijd last van een knieblessure, wat sporten lastig maakt en nu ik verhuisd ben ga ik niet meer met de fiets, maar met de auto naar het werk. Helaas vliegen de kilo’s er harder aan dan dat ze eraf gingen en dat is soms best pijnlijk. Tijd dus om weer goed te letten op wat voor voeding ik binnen krijg want zoals we allemaal weten, élk pondje gaat door het mondje!

Voedzaam en snel

Misschien ken je de website van Sven en Jennifer van “voedzaam en snel” wel. Naast hun populaire blog, dat al jaren veel volgers heeft, is er dus ook een boek, volgens mij zelfs al meerdere boeken! Dit is geen kookboek maar een lifestyleboek. Het is een boek met tips over wat een gezonde leefstijl is en hoe je deze vast kunt houden. Daarnaast staan er ook leuke en gezonde recepten, weekmenu’s en boodschappenlijstjes in.

Gezond leven doe je zo
Fijn aan dit boek is dat alle ingrediënten te koop zijn in de supermarkt, iets waar ik bij andere kookboeken waarbij bijvoorbeeld veel superfoods gebruikt werden, nog wel eens tegen aan liep dat ik veel geld kwijt was of ingrediënten erg duur zijn.

Sven en Jennifer houden er rekening mee dat we tegenwoordig al druk genoeg zijn, vandaar dat er ook geen recepten in staan waarvoor je uren in de keuken moet staan of ingewikkelde toeren voor uit hoeft te halen.

Een kijkje binnenin

Wanneer je het boek open slaat word je gelijk vrolijk van alle mooie foto’s en felle kleuren.

Gezond leven doe je zo
Hier zie je de inhoudsopgave. Zoals je ziet zijn het niet alleen recepten maar is er ook een groot deel gewijd aan sporten, en uitleg over voeding en voedingswaarden.

Gezond leven doe je zo

Vooral het stuk in ‘Gezond leven doe je zo’ over voeding vind ik erg interessant, waarin uitleg staat over voedingswaarden, wat je beter wel en niet kunt kopen in de supermarkt, E-nummers en andere interessante materie.

Gezond leven doe je zo
Gezond leven doe je zo

Gezond leven doe je zo

In het hoofdstuk ‘snacks en smeersels’ kwam ik deze muffins tegen! Ik wil ze gelijk uitproberen, zo lekker zien ze er uit!
Gezond leven doe je zo
Tot mijn grote vreugde kwam ik er achter dat het recept voor deze muffins ook op hun website staat. Leuk om hier met jullie te delen. Benieuwd naar het recept? Klik dan hier, je kunt dan gelijk even verder neuzen voor andere leuke, snelle en voedzame recepten.

Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk, en interessant boek, wat jou meer kan vertellen over goede voeding, wat je een duwtje in de goede richting kan geven en je op weg kan helpen met weekmenu’s, dan is dit echt een boek voor jou!

Benieuwd geworden? Je koopt ‘Gezond leven doe je zo’ hier voor maar 20 euro, niet duur voor zo’n uitgebreid boek vind ik!

Liefs,

Sophie

 

Alle credits voor het beeldmateriaal en de recepten zijn natuurlijk voor de mensen achter de blog voedzaamensnel.nl