Ooit gehoord van het fenomeen “binge watching“? “Binge-watching, also called binge-viewing, is the practice of watching television for longer time spans than usual, usually of a single television show.” Kortom heel veel afleveringen van een serie achter elkaar door kijken!


Ik ben meestal lekker actief en ik hou van leuke dingen doen. Maar een avondje op de bank vind ik zeker ook niet mis. Vooral als ik een leuk tv-programma of het liefst een goede serie heb om me te vermaken.

Series zijn tegenwoordig erg populair. Ze lijken terrein te winnen van films. Tegenwoordig kent iedereen Netflix of download je de serie die je wilt zien gewoon online (dat mag natuurlijk eigenlijk niet, maar hey….)

Volgende week verschijnt EINDELIJK het nieuwe seizoen van onze all time favourite serie: Game of Thrones.
Sarah en ik tellen de dagen af (uiteraard  op onze Jon Snow scheurkalender ;))!

Dit leek me wel een leuke aanleiding om jullie wat series te tippen!

1. Game of Thrones

Een serie gemaakt naar aanleiding van de fantasy-boekenreeks van George R.R. Martin.
Zoals de titel “spel der tronen” al een beetje aangeeft, gaat deze serie over zeven families die in een mythische wereld met elkaar strijden om de macht.


Ik moet zeggen dat het idee van de serie me niet zo aansprak. Ik ben geen fantasyliefhebber en het leek me meer een “mannending”. Maar na een paar afleveringen was ik verkocht. Game of Thrones is een prachtige serie, met een sterke verhaallijn, knappe acteurs en vooral prachtige decors! Onze eigen Carice van Houten en Michiel Huisman hebben ook een rol bemachtigd in deze immens populaire serie van HBO.

Op 12 april start seizoen 5, dat betekent dat je nog een paar dagen de tijd hebt om de vorige 4 seizoenen te bingewatchen ;)

Kortom:
+:
Michiel Huisman, prachtige sets en special effects, een goede verhaallijn
-: Wees niet verdrietig als een van je favoriete hoofdpersonen ineens doodgaat. Deze serie staat er om bekend…..


Aantal seizoenen: 4, seizoen 5 start 12 april en vanaf dan kun je 1 aflevering per week kijken.
Kijken met: je vriendje of partner, hij zal deze serie zeker waarderen. En ben je single? Dan kijk je lekker alleen, kun je je gelijk vergapen aan de mooie mannen!

 

2. Breaking Bad

Van deze serie heb je vast wel eens gehoord, want ook deze was mega populair! Het plot van deze serie sprak me in eerste instantie niet zo aan, maar omdat iedereen zo razend enthousiast was, heb ik me er toch maar aan gewaagd. En serieus, ik was gelijk verslaafd. Wat een supertoffe en spannende serie is dit. Het verhaal zit heel goed in elkaar en je wilt echt blijven kijken.
Waar het over gaat? Walter White, een doodnormale scheikunde docent krijg te horen dat hij longkanker heeft, en niet heel lang meer te leven. Om er voor te zorgen dat hij zijn familie zonder financiële zorgen kan achter laten gaat hij samen werken met een oud student, Jesse Pinkman. Hun briljante plan? Crystal Meth verkopen. Walter is met zijn scheikunde achtergrond de ideale “cook” en Jesse kan de drug goed verkopen. Je begrijpt dat dit in het uiterste geheim moet gebeuren, en dat loopt natuurlijk niet helemaal vlekkeloos!
BB-S2-Studio-Lab-Walt-Jesse-560

Ik vind:

+: Deze serie zit op alle fronten goed in elkaar. Bryan Cranston en Aaron Paul zijn perfect gecast en erg sterk in hun rol.
-:  Geef de serie even een kans. Misschien spreken de eerste afleveringen je nog niet zo aan, maar geloof me, als je er eenmaal inzit….wil je alleen maar doorkijken!

Aantal seizoenen: 5. De serie is ook afgelopen, dus meer afleveringen komen er (helaas) niet. Een van de karakters uit deze serie; advocaat “Saul Goodman” krijgt wel zijn eigen spinoff genaamd “Better call Saul“.
Kijken met: Je partner, hij zal dit vast kunnen waarderen! Single? Kijk lekker alleen of met je vrienden!

 

3. Girls

Girls is een comedyserie over 4 meiden van rond de twintig uit New York, die het beste van hun leven proberen te maken maar tegen de “struggles” van het volwassen worden aanlopen. Het vinden van de juiste vent, een goede baan, jezelf onderhouden in de grote stad, afstand nemen van je ouders en de relaties tussen vriendinnen onderling komen allemaal aan bod, maar dan op een verrassend realistische en hilarische manier. Het is een beetje vergelijkbaar met Sex and the City, maar dan wat jonger, rauwer en de meiden leven een minder perfect leventje, zonder dure designerkleren en megagrote appartementen! Echt een aanrader!

Mijn oordeel:
+:
 Hilarisch, realistischer dan  Sex and the City en meer gericht op twintigers.
-: Sommige karakters halen af en toe het bloed onder je nagels vandaan met de fouten die ze maken maar dat maakt deze serie juist zo interessant om te kijken!

Aantal seizoenen: 4, seizoen 5 komt helaas pas volgend jaar!
Kijken met: een doos chocolaatjes en een fles wijn/je vriendinnen (ik ken trouwens ook wel mannen die dit een leuke serie vinden!).

 

4. Modern Family

Dit is een echte comedyserie. Korte afleveringen, ze duren ongeveer 20 minuutjes, maar een aaneenschakeling van grappen! Het gaat over 3 gezinnen die samen 1 familie vormen. Je ziet ze soms afzonderlijk, maar vaak ook als gehele familie bij elkaar. Het leuke van de serie is dat de families bijzondere samenstellingen hebben, wat soms hilarische momenten oplevert. Je volgt Cam en Mitchell een homostel dat samen een kindje hebben geadopteerd, Gloria en Jay een jonge Colombiaanse vrouw met een zoontje uit een eerder huwelijk die getrouwd is met een oudere, rijke man en als laatste de familie Dunphy met de supergrappige Phil als vader.

Wat is mijn mening?
+:
deze serie is origineel en super grappig.
-: de afleveringen duren maar 20 minuten….why?! Ik wil nog langer lachen!

Aantal seizoenen: 5 en er komt gelukkig ook nog een 6e seizoen.
Kijken met: je hele familie, alleen, met je partner….ach het maakt niet uit, iedereen vindt dit leuk!

 

5.The walking dead

Je raadt het al…een serie over zombies. Picture this; een mysterieus virus heeft van een groot deel van de wereldbevolking zombies gemaakt. Er zijn nog maar een paar “gewone mensen” over en die moeten, met elkaar, zien te overleven.
In deze serie volg je zo’n groep mensen, geleid door een oud politieagent.
Je snapt dat het leven in zo’n horriffic wereldje nogal wat problemen met zich mee brengt…genoeg materiaal dus voor inmiddels al zo’n 5 seizoenen en een 6e op de planning! Ik heb alle seizoenen gezien en vond ze reuze spannend, ook al hou ik niet zo van zombies en ben ik eerder het type meisje dat liever naar een nestje kittens kijkt of een Disney filmpje opzet haha!

Goede en mindere punten
+:
Onwijs spannend, goed gemaakt, leuke karakters en goede acteurs.
-: Af en toe kijk ik het liefst vanachter een  (roze) kussentje….ieeek, die zombies zijn geen lieverdjes!

Aantal seizoen: 5, seizoen 6 komt uit in oktober van dit jaar.
Kijken met: je partner of met vrienden. Liever niet alleen, in het donker….je snapt vast wel waarom! Tenzij je stalen zenuwen hebt natuurlijk! ;)

Zo, dat was een flinke post. Er zijn nog zoveel andere leuke series die ook de moeite waard zijn om te kijken.

Bijvoorbeeld Dexter, over een medewerker van een politiebureau die in zijn “vrije tijd” een seriemoordernaar is die bad-guys te pakken wil krijgen. Onwijs spannend!!

Of Homeland, een verhaal over een Amerikaanse marine sergeant, Nicholas Brody, die na acht jaar als krijgsgevangen uit de handen van Al Qaida wordt gered. Brody wordt als held ontvangen in Amerika. Bij de CIA is er echter iemand die de heldenstatus van Brody in twijfel trek. Carrie Mathison werd namelijk tijdens een illegale operatie in Irak getipt door een informant dat een Amerikaanse krijgsgevange is overgelopen. Ze is er van overtuigd dat hij een terrorist is en dus een gevaar voor de samenleving. Vanaf dat moment ontstaat er een zeer boeiend verhaal…Ik vond deze serie geweldig!

House of Cards is ook een aanrader. Deze serie is uitgebracht door Netflix, en ze brengen niet 1 aflevering per week uit, maar in 1 keer het hele seizoen. Binge wachting gevaar dus! Het gaat over een lid van het Amerikaanse congres die zich samen met zijn vrouw omhoog probeert te werken in de Amerikaanse politiek. Dit doet hij zonder water bij de wijn te doen, hij neemt wraak op de mensen waarvan hij vindt dat die het verdienen en maait iedereen die hem tegen houdt op zijn pad omver! De hoofdrol wordt ijzersterk gespeeld door acteur Kevin Spacey, wat een held!

Ook heb ik een tijd lang Suits gekeken. Over een jongen die werkt op een advocatenkantoor, maar eigenlijk helemaal geen advocaat is. In deze serie vertolkt mooie man Gabriel Macht een van de hoofdrollen. Reden genoeg om te kijken!

Ook hoor ik veel goeie verhalen over Orphan black en Orange is the new black, maar voorlopig kijken we hier nog rijkhalzend uit naar de nieuwste afleveringen van Game of Thrones!

Zoals je misschien al een beetje tussen de regels door kon lezen, was ik bij veel van deze series in het begin niet zo enthousiast.
Ik moest even inkomen, vond het verhaal meer voor mannen geschikt of dacht dat het mij niet zou aanspreken. Maar vaak werd ik toch overtuigd door anderen en ben ik begonnen met kijken.
Waarna ik, zoals dat een beetje hoort bij “binge watchen” helemaal verslaafd raakte en wilde ik bij alle bovenstaande series meer!!!
Alle series die ik hierboven heb beschreven kan ik jullie persoonlijk aanbevelen. Waar wacht je nog op? Gauw gaan kijken! :D

Welke van deze series ken je? Heb je nog een andere goede tip? Laat het ons weten in de comments. Enne….geniet, maar kijk met mate ;)

Liefs,
Sophie