Als jullie ons al wat langer volgen zal het jullie vast niet ontgaan zijn dat ik onlangs verhuisd ben. Eind januari kreeg ik de sleutel van mijn eigen paleis en vandaag geef ik jullie graag een kijkje binnen!

verhuizing

blog5Hierboven wat foto’s van toen we nog druk aan het klussen waren!

Een huis is eigenlijk nooit af, en zeker niet als je er pas zo kort woont…zo moeten er bijvoorbeeld nog op veel plekken lampen, want in de 3 belangrijkste kamers van het huis (woon, slaap en eetkamer) hangen nu nog peertjes. Daarnaast is een van de wanden in de woonkamer nog leeg en daar moet nog een kast, schilderij of iets anders.

Wat er al wel af is laat ik jullie graag zien. Ik ben zelf niet zo’n fan van de hometours omdat ik het nogal wat vind om mijn hele huis op internet te slingeren.

Sarah kwam daarom met het briljante idee om de highlights van mijn huisje te fotograferen. “Jij hebt altijd van die leuke spulletjes”, was genoeg gevlei om ervoor te zorgen dat ik ze voor jullie op de foto wilde zetten.

Mijn servieskast

servieskast

Dit vind ik dus echt mega volwassen. Ik heb een servieskast! Vroeger vond ik dat echt iets voor oude mensen, maar ik vind deze kast echt wel een aanwinst voor mijn eetkamer. Hij is van mijn ouders geweest en heeft jaren bij hen in de woonkamer gestaan. Toen zij ‘m weg wilden doen, heb ik gevraagd of ze de kast voor mij wilden bewaren en uiteindelijk staat dus bij mij in huis!

inhoudkast

Voor wie het nog leuk vindt om iets over de inhoud te weten:
– De glazen heb ik ooit gespaard via de kristalglazen actie van de Albert Heijn.
– Het servies is van Pip studio, ik ben er helemaal verliefd op geworden en heb het uiteindelijk via Marktplaats van iemand weten te kopen.
– De mokken zijn mijn trots! Het zijn de citymugs van Starbucks en ik spaar ze allemaal. Het zijn er nu zelfs zoveel dat het niet allemaal meer mooi in de kast paste….er staan er al een paar achter deze rij! Elke keer als ik in een stad of land ben dan neem ik er wel eentje mee. Waar ik nog steeds spijt van heb is dat ik er geen mee heb genomen uit Australië! O ja, en de “regel” is, je mag ze alleen zelf kopen op de plek die op de mok staat! ;)

mokken

Roze stoelen

stoelkussen

Ja, veel in mijn huis is roze. Zowel de muur als dit kuipstoeltje, waar ik helemaal weg van ben! Ik had een eettafel met 2 stoelen en een bankje, maar was verliefd geworden op dit stoeltje. Van mijn ouders mocht ik voor mijn verjaardag iets uitkiezen voor mijn interieur! Ik heb dit stoeltje in het roze én in het wit gekocht. Ze staan nu bij de rest, aan weerszijden van de eettafel en ik vind het superleuk staan! Dat ze niet dezelfde kleur zijn vind ik juist een speels effect geven. Mocht je ook verliefd zijn op dit stoeltje je kunt ‘m hier nog kopen!

Oh ja, en wat vind je trouwens van dit kussentje? Ik ben dol op deze kussentjes. Ik heb er 2. Ze zijn wit met een patroon van glanzende kraaltjes! Ligt niet zo lekker, maar o zo schattig!
Ze waren ooit 20 euro per stuk bij de H&M Home maar dat vond ik te duur. Toen ze in de sale voor de helft waren heb ik er gelijk twee gekocht.

Mijn plant

plant

Ik ben dol op planten en bloemen in huis en dit is echt een blikvanger in mijn woonkamer. Deze plant kocht ik bij Ikea. Een pot voor om de plant heen vond ik lastig, maar een leuke mand is helemaal hip! Ik zag hele dure manden bij de Intratuin en wilde de moed al opgeven (61 euro voor een mand?! ) tot ik deze kon scoren bij de Kwantum voor 9 euro!

Het “tafeltje” is van de Xenos, voor €19,95. Je ziet deze tafeltjes nu veel. Ik vind dat het zwart van het tafeltje en de mand goed “breekt”, want de rest van mijn interieur is erg wit/licht!

De eetkamer

Zo ziet het er dan allemaal bij elkaar uit en wel gewoon in gebruik natuurlijk! Zo zit ik vaak mijn blogs te tikken of wanneer ik aan het werk ben en niet te veel wil “inkakken” op de bank!
eetkamer

Lightbox en cactusjes

lightbox

Jullie hebben mijn lightbox vast al wel eens voorbij zien komen op de blog! Ik kreeg deze musthave van mijn vriend op valentijnsdag! Je kunt de letters er steeds afhalen en er steeds een andere boodschap op kwijt. Leuk aan te passen aan de seizoenen, feestdagen, je humeur, etc.

De cactusjes zijn nu helemaal hip, net als de stolp! Ik heb een flinke tijd terug gekocht tijdens een grote shoppingspree, en diezelfde middag kwam Sarah met haar vriend bij mij eten. Drie keer raden wat ze voor me kocht? Jawel: en stolp met cactusjes! Haha, ze weet in ieder geval wat ik mooi vind. En nu heb ik lekker 2 stolpen met cactussen ;)

cactus

Deze 3 kleine cactusjes in de roze potjes, kocht ik laatst bij Ikea, en de grote “vetplant” kocht ik 2 weken geleden bij de Albert Heijn! Genoeg groen dus in mijn huisje!

Gebreide poef

Dit poefje vind ik superleuk. Ik zit er niet op (kan trouwens wel, hij houdt ‘t gewicht prima ) maar hij staat meer ter decoratie in de kamer. Soms leg ik mijn voeten erop als ik op de bank zit! Ik kocht dit leuke gebreide poefje bij de Action voor een prikkie! Wat een fijne winkel is dat stiekem toch!
gebreide poef

Kaarsjes

Wie mij een beetje kent weet dat ik naast roze, dol ben op kaarsen! Het liefst geurkaarsen! Mijn huis staat er vol mee en ik heb altijd een voorraad geurkaarsen in huis waar je u tegen zegt! Deze leuke kaarsen kocht ik als setje bij de Ikea. Bijna zonde om ze aan te steken.
kaarsen

 

Het kleinste kamertje

Ik ben niet per se heel trots op mijn toilet, maar ik vind dat een toilet er best gezellig uit mag zien. In mijn toilet hangt dus van alles en nog wat. Heb je wat te zien als je zit ;)

kaartenrekIk heb er nu nog veel kaartjes in zitten die ik kreeg bij de verhuizing! Eigenlijk moet ik ze een keer vervangen maar ze zijn nog zo leuk!
Het kaartenrek is trouwens van de Hema.

magneetbord

Dit magneetbord hangt ook in mijn toilet. Ik vind het altijd leuk als je dingen kunt wisselen. Ik zal dus niet zo heel snel een schilderij ophangen maar eerder een prikbord, magneetbord, kaartenrek of fotolijst zodat je kunt wisselen met wat er hangt. Nu heb ik er veel leuke kinderfoto’s, lieve kaartjes, magneetjes en andere dingen waar ik blij van word opgehangen!

Het pronkrek

Deze ken je misschien nog wel van mijn interieur wishlist! Het pronkrek! In die blog overigens ook meer info over het rek zelf en waar je ‘m kunt kopen.
pronkrek
Ik ben nog niet zo tevreden met wat er allemaal in staat, maar ik moet een keer echt goed kijken welke dingen ik graag een mooi plekje wil geven in dit rek! En ook hier geldt weer….je kunt lekker vaak wisselen!

Mijn grootvaders kastje
opaskast

Ooit getimmerd op de vakmanschool door mijn inmiddels overleden opa. Niet het mooiste kastje hoor ik je denken… Nee dat vind ik ook, maar wel veel sentimentele waarde. Hetzelfde geldt overigens ook voor de spiegel die er nu bovenop staat. Ooit van mijn opa geweest. De spiegel ga ik weg doen want hij past niet echt bij de rest van het huis (zijn er misschien nog liefhebbers voor de spiegel?), het kastje ga ik deze zomervakantie verven in een mooi kleurtje. Welk kleurtje weet ik nog niet, maar ik zit te denken aan grijs, blauw of jawel roze.

De rest van mijn huis heb je, als je goed hebt meegelezen ook al een beetje kunnen spotten. Zo deelde ik laatst deze foto van de slaapkamer.

20160503_160757

Zelf ben ik al erg blij met mijn huisje tot nu toe, ondanks dat het nog lang niet af is! Ik voel me hier helemaal thuis!

Liefs,

Sophie