Sophie en ik zijn altijd op zoek naar recepten met een twist. Gerechten die net even wat anders zijn dan wat je normaal gewend bent. Dit weekend besloten we ons te wagen aan een gluten- en koolhydraatvrije bloemkoolpizza! We hebben het recept vaker voorbij zien komen bij onze collegabloggers. Dus de hoogste tijd om dit verrassende recept zelf uit te proberen!

Het principe van de bloemkoolpizza is eigenlijk heel makkelijk. De bodem maak je van bloemkool, cashewnoten en Parmezaanse kaas (de laatste is natuurlijk optioneel). De rest is helemaal aan jezelf! Wat je ook lekker vindt, kun je aan je pizza toevoegen!

Vandaag op de blog onze versie van dit lekkere gerecht. We hope you like it!

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • Een grote bloemkool
  • 150 gram (gezouten) cashewnoten
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 2 tl gedroogde oregano of Italiaanse kruiden
  • 2 rode uien
  • 1 paprika, kleur naar keuze
  • Twee zakjes mozzarella
  • 50 gram pitloze zwarte olijven
  • Half blikje tomatenpuree
  • Twee tomaten
  • Twee teentjes knoflook

En:

  • Mengkom
  • Keukenmachine/blender
  • Oven

DSC03921

Optioneel:

  • Serranoham
  • Groenten/vleeswaren/kaas die jij lekker vindt!
  • Basilicum

Bereidingstijd en extra info

  • 20 minuten voorbereiden
  • 45 minuten in de oven
  • 750 kcal (lekker skinny!)

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. De bodem van de pizza moet een half uurtje gebakken worden in de oven. We starten dan ook met het snijden van de bloemkool in kleine roosjes.
  2. Vervolgens gaat de bloemkool met de cashewnoten en Parmezaanse kaas in de keukenmachine of blender en malen we alles helemaal fijn. Bewaar wat Parmezaanse kaas voor op  de pizza.DSC03928
  3. Pak een grote kom, doe het mengsel hierin en voeg daarna de twee eieren en de oregano toe.
  4. Kneed het mengsel tot een bal en spreid deze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. De bodem moet ongeveer een halve centimeter dik zijn.
    DSC03933
  5. Bak de bodem in ongeveer 30 minuutjes gaar in de oven, zodat deze een mooie goudgele kleur krijgt (omg de geur is to die for!)DSC03939
  6. Nu is het tijd voor de topping van de pizza. Snij de tomaten en de knoflook fijn. Doe deze vervolgens in de keukenmachine of blender samen met het halve blik tomatenpuree. Mix alles tot een gladde saus.DSC03935
  7. Daarna is het tijd om de uien, paprika, en mozzarella in plakjes te snijden en de olijven te halveren.DSC03938
  8. Als de bodem klaar is, bestrijk je deze met de tomatensaus en beleg je het met bovengenoemde ingrediënten en de serranoham.
  9. Nu kan de pizza voor de tweede keer in de oven. Bak het ongeveer 15 minuten op 180 graden. Wij moesten ons inhouden de pizza niet eerder uit de oven te halen, wat een heerlijke geur hing er in de keuken!
  10. Als de pizza klaar is, kun je deze bestrooien met verse kruiden zoals basilicum.

DSC03940

Aan tafel! Oh oh wat is deze pizza lekker! Vriendlief schoof ook aan en kon bijna niet geloven dat de bodem gemaakt was van bloemkool. Dit recept blijft zeker eentje om te onthouden!

DSC03943

Maken jullie ook wel eens zelf pizza? Zo ja? Tell us your secrets! Wie weet komt het recept de volgende keer op de blog!

XO

Sarah en Sophi