Mooie volle, lange en gekrulde wimpers: wie wil dat nou niet? Helaas heeft niet iedereen van nature een volle bos. Zelf ben ik helaas niet gezegend met mooie lange wimpers en wat mij betreft is de holy grail onder de mascara’s ook nog steeds niet gevonden. De hoogste tijd voor een hele andere aanpak: namelijk wimperextensions. En zou ik er echte echte Bambi ogen van krijgen? Vandaag de review!

mascara

Ik was altijd op zoek naar de perfecte mascara: een eindeloze zoektocht. De meeste merken beloven fake lash-effecten en mega mooie kijkers waarmee je iedereen omver wappert, maar in de realiteit eindig je vaak met uitgelopen mascara, korrelige en aan elkaar geplakte wimpers, een lade vol mascara’s en uiteindelijk een lege portemonnee.

Ik had al vaker gehoord over het fenomeen ‘wimperextensions’ en het leek me fantastisch. Helaas zijn de extensions  wel redelijk aan de prijs. Tja met niet zoveel ruimte in mijn maandelijkse budget, bleef het dus bij dromen. Boodschappen zijn toch wel belangrijker dan een volle bos volle wimpers… Tot mijn vriendje (de schat!) mij afgelopen Kerst verraste met wimperextensions, inclusief 3 maanden opvullen. Gek cadeau? Eerder té gek!

Tijd om te testen of deze wimperextensions wél doen wat ze beloven en hoe deze wimpers mij bevallen.

1. Hoe werkt het precies?

Bij het zetten van de wimperextensions worden er satijnen nepwimpers aan jouw natuurlijke wimpers vastgeplakt.
Dit gaat per wimper, vandaar dat het wat tijd in beslag neemt. Wanneer je voor het eerst naar de salon gaat, kijk je samen met degene die jouw wimpers gaat zetten welke soort wimpers er voor jou het meest in aanmerking komen.

Je kijkt dan naar de lengte, de krul en het volume van de wimpers. In mijn geval wilde ik het redelijk natuurlijk houden en heb ik gekozen om steeds 1 wimper aan mijn eigen wimpers te laten plakken, de zogenaamde ‘one by one’ wimpers, maar je kunt ook ‘2D/6D’ wimpers laten plaatsen voor een wat vollere look.  Er wordt dan niet 1 extension, maar bijvoorbeeld 2 of 3 per natuurlijke wimper geplaatst.

Omdat de extensions vastgelijmd zijn aan je natuurlijke wimpers vallen ze vanzelf uit, wanneer je natuurlijke wimpers uitvallen.
Je verliest per dag zo’n 1 tot 3 van je natuurlijke wimpers, en wanneer je extensions draagt dus ook 1 tot 3 extensions (tot nu toe ervaar ik dat trouwens niet zo, het lijken er minder).

Om een mooie volle bos met wimpers te houden is het dus belangrijk dat je ze eens in de zoveel tijd bij laat werken/op laat vullen. Op de plek waar de wimpers dan zijn uitgevallen en waar er een nieuw haartje groeit, wordt dan een nieuwe extension gezet. Het is gebruikelijk om ongeveer na 3 weken je wimpers te laten opvullen, maar dat verschilt natuurlijk per persoon. Zo houd je mooie kijkers!

2. Het zetten van de wimperextensions.

Ik maakte een afspraak bij de salon van Wimper Extensions Nederland in Soest en kon de volgende dag al terecht. Ik werd ontvangen door Mandy, een leuke, knappe en enthousiaste dame die dit bedrijf met veel passie runt. Haar bedrijf is een van de meest bekende op het gebied van wimperextensions en mensen komen uit het hele land naar haar salon, ik snap inmiddels wel waarom.

Ze zorgde dat ik lekker comfortabel in de stoel lag en gaf me veel uitleg over de wimpers en het aanbrengen. Aangezien ik nog helemaal geen wimperextensions op mijn wimpers had, moest ze een nieuwe set plaatsen. Dit kostte haar een klein uurtje om te doen. Het opvullen van de wimpers neemt aanzienlijk minder tijd in beslag. En geen zorgen, het zetten van de extensions is geheel pijnloos!

wimperextensions

Dit is Mandy, die hier wimpers zet bij een van haar klanten.

wimperextensions

Boven: mijn wimpers zonder mascara en extentsions.

2. De verzorging van je wimperextensions

In principe kun je alles wat je gewend bent met de extensions doen, ook sporten, zwemmen en douchen zijn geen enkel probleem. Alleen de manier waarop je slaapt kan wel effect hebben op het behoud van je extensions. Ben je een buikslaper, dan kunnen je wimpers kreukelen of losraken doordat je met je gezicht op het kussen drukt. Een oplossing is het slapen op een satijnen kussensloop, door het materiaal blijft de schade aan je wimpers beperkt. Wanneer de wimpers een beetje ‘in de war raken’ of ‘kreukelen’ kun je deze met een speciaal borsteltje bijwerken en zo weer ‘in het gareel’ te krijgen.

Een belangrijke tip voor het behoud van je wimperextensions: wrijf niet teveel in je ogen! Voor mij is dit overigens een echte uitdaging, want ik wrijf regelmatig als ik moe ben.  Ik moet zeggen dat ik hier na een weekje wel aan gewend was, want ik wil niet mijn nieuwe mooie wimperextensions verpesten. De lijm waarmee de wimpers vast zitten is trouwens wel gevoelig voor warmte. Een saunabezoekje zou dus wel eens funest kunnen worden voor je weelderige bosje wimpers. Maar hey, wanneer je je saunabezoek plant vlak voor een refill, heb je dat probleem ook getackeld.

wimpersextensions

3. Mijn ervaring met de wimperextensions

Tot nu toe ben ik zeer te spreken over de wimperextensions. Het zetten van de wimpers viel me heel erg mee. Ik voelde er niks van en ze zaten er redelijk snel op. Ook werd ik heel leuk ontvangen door Mandy en kon ze mij veel uitleg geven, wat ik wel prettig vond. Van mijn omgeving krijg ik complimentjes over hoe ik er uit zie. De wimpers vallen veel mensen op, gelukkig in positieve zin! Sommigen vragen zelfs of dit mijn eigen wimpers zijn. Na het zetten, schrok ik wel even bij het open doen van mijn ogen: de lengte van de wimpers is namelijk aanzienlijk langer dan die van mijn eigen wimpers. Gelukkig wende de nieuwe look heel snel en ik denk dat ik stiekem al niet meer zonder kan!!

De wimperextensions zelf ogen heel natuurlijk en je ziet totaal niet dat ze aan mijn eigen wimpers vast gelijmd zijn. Kortom: very natural! Je hebt ook helemaal geen last van de extensions. Ik was van tevoren bang dat de wimpers misschien zwaar aan zouden voelen, of ik dat ik er last bij had met knipperen. Niets is minder waar: ik vergeet helemaal dat ik ze heb! Ook gaan de wimpers goed samen met de lenzen die ik draag. Ik heb echt nergens last van.

De wimpers zitten er nu een week op en ik heb nog niet het idee dat ik een aantal haartjes ben kwijtgeraakt. Ik pas wel op, maar doe niet overdreven voorzichtig. Af en toe met slapen of wanneer ik mijn vriend knuffel, denk ik “o jee, straks vallen m’n wimpers eraf”, maar de extensions blijken echt wel tegen een stootje te kunnen.

Ik vind het heerlijk om wakker te worden en er gelijk al best goed uit te zien. Ik heb weinig make-up meer nodig, omdat mijn ogen met de extensions al zo sprekend zijn! Dat scheelt in de ochtend zeeën van tijd! Alleen een lipglosje op doen en ik ben klaar voor de dag! Ook ‘s avonds met het afhalen van je make-up scheelt het een hoop gedoe!

wimperextensions

Kortom: tot nu toe zie ik dus eigenlijk alleen voordelen van de wimperextensions! Enige puntjes zijn de tijd (plaatsen en refillen) die je er aan kwijt bent en de kosten ervan. Maar ach, als ik bekijk hoeveel geld ik al heb uitgegeven aan mascara’s en make-up remover valt het misschien ook wel mee. En wie weet is jouw vriendje wel net zo lief als die van mij en geeft ie je een setje extensions voor je verjaardag! Wanneer hij je Bambi ogen ziet, zal hij je vast niet kunnen weerstaan ;)

Wil je meer weten over Wimperextensions Nederland? Ben je benieuwd naar de kosten of ben je zo enthousiast geworden dat je gelijk een afspraak wilt maken?
Kijk dan ook eens op de site van Wimperextensions Nederland. 

Wat denk jij? Zijn wimperextensions ook iets voor jou?

Let us know!

Veel liefs,

Sophie